Домашен иконом

Домашен иконом – организира, контролира и изпълнява домакински задължения в частни жилища:

  • организира работата на наетия домашен персонал, за дейността в дома
  • пазарува или контролира закупуването на консумативите
  • контролира складирането на консумативите
  • помага в случаи на леко заболяване като измерва температура или дава лекарства
  • почиства с прахосмукачки, измива подове, мебелировка и друго обзавеждане
  • оправя легла, почиства бани, поддържа чисти мебелите, поставя хавлии, сапуни и други консумативи на подходящи места за ползването им, почиства кухни, боксове и други помещения за приготвяне на храна, помага при общата домакинска работа, приготвяне на храна, подреждане на масата за хранене, сервиране на храна и напитки, почистване масата след хранене, измиване на прибори за хранене
  • грижи се за домашни любимци и цветя, посреща посетители, приема телефонни съобщения, доставя съобщения

Домашен иконом може да бъде нает самостоятелно или като част от екип от домашни помощници, който се грижи за домакинството. Наемането на домашен иконом освобождава собствениците да отделят повече време за работа или почивка. Задълженията на нашите домашни икономи могат да бъдат гъвкави. В зависимост от честотата на посещенията си, той/тя може да върши само леки домакински задачи или може да възлага допълнителни задължения и отговорности на останалата част от екипа. Нашият домашен иконом може да поема и по-голяма част от задълженията при по-чести посещения, като например пазаруване. По този начин ще се освободи време за останалите домашни помощници да извършват повече дейности в домакинството.

При необходимост от ежедневна помощ от домашен иконом:

При ежедневен ангажимент нашият домашен иконом почиства, бърше прах, мете/пуска прахосмукачка и измива пода на дома. Той може да се заеме с оправяне на леглата в дома, както и да се погрижи за други области, където е необходимо деликатно отношение към личните ви вещи – например банята. Домашния иконом може да се погрижи за всички задължения, за които имате нужда – дори за оправянето на масата и поддържането на реда в кухнята. Всичко е въпрос на това от какво има нужда вашето домакинство.

При необходимост от седмична помощ от домашен иконом (или два пъти седмично):

При този вид ангажимент, домашния иконом не отговаря за ежедневните задължения свързани с почистване, бърсане на прах и хранене. Той помага и организира по-големите ангажименти в домакинството като например сезонното почистване на всички килими, вакуумирането на сезонните дрехи и защитата им против молци, полиране или специална поддръжка на мебелите в дома. Разбира се нашите домашни икономи биха могли да поемат и част от почистването или например смяната на спалното бельо.

Случайни посещения:

Нашите домашни икономи могат да съдействат за случайно възникнали ангажименти. Тъй като те са опитни професионалисти, без проблем биха могли да ви заменят ако например майстори извършват ремонт във вашето жилище и вие нямате възможност да присъствате за да надзиравате процеса. Те биха могли да проследяват качеството на услугите, извършвани от трети лица в дома ви като независими професионалисти и да следят дали вашите заръки и желания се изпълняват стриктно.  Като пример за други случайно възникнали задължения, които нашите икономи могат да поемат е сезонното измиване на прозорците и огледалата в дома или вилата ви, почистване на фурна или размразяване и измиване на хладилник/фризер или да организира грижата по поддръжката за вашия двор или градина.

Лични задачи:

При наемане на наш домашен иконом може да се договорите той да поема лична отговорност и да се занимава лично с всевъзможни задачи. Например той/тя може да взима децата от училище, да носи дрехи на химическо чистене, да тича по текущи задачи или поръчки. Може да договаряте и допълнителни задължения, след наемане на иконома при възможност от негова/нейна страна да поема допълнително задължения.

Leave a Reply